Brittidest enamik soovib Euroopa Liidust lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp.
Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Brittidest enamik soovib Euroopa Liidust lahkuda peamiselt seoses massimigratsioonist tingitud hirmudega, selgus laupäeval avaldatud uuringufirma Survation küsitlusest, mille tellis pühapäevaleht Mail.

Vastanutest 51 protsenti soovis Euroopa Liidust lahkuda. Ülejäänud soovisid kas Euroopa Liitu jääda või ei olnud nad otsustanud.

Briti peaminister David Cameron asub pärast pikka suvepuhkust tööle Euroopa Liidust lahkumist vaagiva referendumi kallal, mida võib komplitseerida suve jooksul hoogustunud migratsioonikriis.

Cameroni eesmärk on vähendada teistest Euroopa Liidu riikidest Suurbritanniasse saabuvate migrantide arvu ja mõjutada ühendust läbi viima reforme, mis võimaldaksid Ühendkuningriigil ELi jääda.

Viimastel kuudel on aga Briti telekanaleid ummistanud pildid Süüriast ja Aafrika riikidest ELi tulvavatest põgenikest ja migrantidest, mis on vesi Nigel Farage'i Briti Iseseisvuspartei (UKIP) veskile ja võib suurendada ELi vastaseid tundeid valijais, kes ootavad peaministrilt jõulisemat tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles