Prantsusmaa kaalub Islamiriigi vastaste õhurünnakutega ühinemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kaalub ühinemist USA-juhitava koalitsiooni õhurünnakutega sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) islamivõitlejate vastu Süürias, muutes oma senist seisukohta, kirjutas eile ajaleht Le Monde.

Prantsuse presidendi kantselei, välis- ega kaitseministeerium ei ole uudist kommenteerinud.

Ametnikud ütlesid ainult, et president François Hollande võib käsitleda seda küsimust esmaspäeval, kui ta korraldab kaks korda aastas peetava pressikonverentsi.

Prantsusmaa osaleb praegu ainult missioonidel ISi vastu Iraagis.

Pariis on keeldunud ühinema koalitsiooni rünnakutega Süürias seoses kartustega, et välisriikide sekkumine võib aidata Süüria presidendil Bashar al-Assadil võimul püsida.

Le Monde kirjutas, et Prantsusmaa tunneb, et on sündmuste arengu tõttu kohustatud kaaluma uuesti oma seisukohti.

Süüria pagulaste jätkuv väljarändamine, koalitsiooni suutmatus suruda ISi tagasi Iraagis ning Venemaa sõjalise kohaloleku võimalik tugevdamine Süürias on väljakutsed Prantsusmaa seisukohale, kirjutati lehes.

Suurbritannia kaalub samuti ISi sihtmärkide pihta õhulöökide andmist alates oktoobrist, kuid peaminister David Cameron tahab selles osas enne parlamendihääletust.

Cameron soovib ühtlasi, et Suurbritannia alustaks sõjalist rünnakut inimsmugeldajate vastu, kirjutas ajaleht viidates võimuallikatele.

Suurbritannia parlament ei nõustunud kaks aastat tagasi sõjalise tegevusega Süürias, kuid andis loa pommitada pühasõdalaste sihtmärke Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles