Põleng Saksa vastuvõtukeskuses seadis põgenike elu ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põleng Edela-Saksamaal Rottenburgis asuvas põgenikukeskuses vigastas vähemalt viit varjupaigataotlejat.

Politsei teatel said kaks inimest vigastada, kui nad hüppasid välja keskuse akendest, veel kolm inimest said suitsumürgituse. Viiest vigastatust neli toimetati haiglasse, ülejäänud põgenikekeskuse enam kui 80st asukast toimetati bussidega Rottenburgi kontserdisaali, kus nende eest kandis hoolt kohalik Punane Rist. 

Esialgu pole selge, kas tegu oli süütamisega, kuid uurijad pole seda välistanud. Umbes pool keskuse elamispinnast muutus põlengu tagajärjel kasutuskõlbmatuks.

Ööl vastu tänast leidis aset veel üks samalaadne juhtum, kui põles ka Ebelebenis asuv hiljuti renoveeritud varjupaigataotlejate keskus. BBC teatel usub politsei, et tegu oli poliitiliselt motiveeritud süütamisega.

Viimastel kuudel on koos migratsioonikriisi arenguga Saksamaal süüdatud mitmeid põgenikekeskusi. Viimane samalaadne juhtum leidis alles laupäeval, kui samuti Edela-Saksamaal asuvas Neckargemündis visati umbes poolsada varjupaigataotlejale koduks oleva põgenikekeskuse aeda suitsupomm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles