Moskva tõrjus USA muret seoses Venemaa osalusega Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: AFP/SCANPIX

Moskva tõrjus esmaspäeval USA muret seoses Vene sõjatehnika saatmisega Süüriasse, öeldes, et sõjalises abis Bashar al-Assadile ei ole midagi ebatavalist.

USA välisminister John Kerry väljendas nädalavahetusel telefonivestluses Vene välisministri Sergei Lavroviga kahetsust seoses teadetega «Venemaa kasvavast kohalolekust» Süürias.

«Vene pool ei ole kunagi varjanud, et saadab Süüria võimudele sõjatehnikat, et aidata neid võitluses terrorismiga,» ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova. «Välisminister Lavrov kinnitas, et säärast abi on alati antud ja antakse.»

Ajaleht New York Times teatas eelmisel nädalal viitega USA administratsiooni ametnikele, et Vene relvajõud saatsid Süüriasse eelsalga ning on astunud ka teisi samme, mis võivad Washingtoni hinnangul viidata kavale suurendada oluliselt sõjalist toetust Assadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles