Video: hiinlased hõivavad Siberit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lääneriikide majandussanktsioonide valguses paneb Venemaa president Vladimir Putin aina enam lootust oma suurele lõunanaabrile Hiinale ja selle rahadele. Riigi ettevõtted on tema sõnul valmis Siberisse investeerima üle 18 miljardi dollari. 

Mitte kõik ei ole aga hiinlaste suureneva mõjuvõimuga jäägitult rahul. «Kui Nõukogude Liit juhatas tööstust, oli palju töökohti,» räägib kogenud metsamees Aleksander Batšurov. «Palk ja hüved olid head.» Kuigi kogu tööjõud peaks koosnema venelastest, moodustavad üle poole sellest hiinlased – kohalike seast on raske leida oskajaid. Plakatid tänavatel annavad probleemist aimu: näiteks leidub silte tekstiga «vajame töölisi, kellel poleks halbu harjumusi.»  

Lisaks teevad hiinlased ületunde: nende tööaeg kestab kella viiest hommikul kaheksani õhtul. Siiski on külalistega suur probleem: mis keeles nendega suhelda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles