Suurbritannia võtab viie aastaga vastu 20 000 süürlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia peaminister David Cameron ütles rahvasaadikutele, et riik plaanib aastaks 2020 anda varjupaika kuni 20 000le Süüria põgenikule.

Cameron sõnas, et riigil on «moraalne vastutus» Süüria põgenikelaagrite elanike ümberasustamiseks, tehes samal ajal kõik, et relvakonflikt riigis leiaks lõpu. Esmavalik langeb sealjuures lastele ja orbudele.

Peaminister ütles parlamendi ees esinedes, et süürlaste ja teiste Euroopasse jõuda üritavate põgenike kannatused on «südantlõhestavad» ja et Ühendkuningriigid tõstavad oma panust hädasolijate aitamiseks.

«Seda tehes näitame me maailmale jätkuvalt, et meie riigile on omane erakordne kaastunne, et me seisame alati oma väärtust eest ja aitame puudustkannatajaid,» rääkis Cameron. Uustulnukad võivad jääda Suurbritanniasse viieks aastaks, mille jooksul neil on õigus töötada ja ligipääs sotsiaalhüvedele. Pärast seda võivad nad taotleda kohalikku elamisluba.

Varem kuulutas Prantsusmaa, et võtab kahe aasta jooksul vastu 24 000 pagulast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles