Moskva: vägede välkkontroll ei ohusta Venemaa naabreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tank T-72. Pilt on illustratiivne
Vene tank T-72. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Vene relvajõudude lahinguvalmiduse välkkontroll ei ohusta ühtki naaberriiki, kinnitas Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise kaitsealase koostöö peavalitsuse juht Sergei Košelev esmaspäeval.

«Tegemist on järjekordse inspektsiooniga, samasugusega kui need, mida on läbi viidud varem ning mida korraldatakse tulevikus,» ütles Košelev välisriikide sõjaväeatašeedele korraldatud briifingul, kommenteerides kesksõjaväeringkonna vägede lahinguvalmiduse välkkontrolli.

«Tahan rõhutada ja palun, et edastaksite selle oma pealinnadesse: sääraste õppuste peaeesmärk on kontrollida Vene relvajõudude lahingvalmidust, need ei ohusta ühtki naaberriiki,» lisas Košelev.

Tema sõnul korraldas Vene kaitseministeerium briifingu hea tahte avaldusena. «Meil ei ole rahvusvaheliste lepetega kohustust sellekohase info andmiseks. Samas soovime, et meie kolleegid, Moskvas töötavad sõjaväeatašeed, mõistaksid meie korraldatavate õppuste eesmärke ja ülesandeid,» ütles Košelev.

Esmaspäeval alanud välkkontroll kestab 12. septembrini. Õppus hõlmab 95 000 sõdurit, 7000 relva- ja sõjatehnikaühikut ning 170 lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles