Euroopa põllumehed protestisid ELi põllumajanduspoliitika vastu

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tractors are seen in central Brussels as farmers and dairy farmers from all over Europe take part in a demonstration outside a European Union farm ministers' emergency meeting at the EU Council headquarters in Brussels, Belgium September 7, 2015. Thousands of farmers gathered in the European capital calling for more help with low prices and high costs. REUTERS/Eric Vidal
Tractors are seen in central Brussels as farmers and dairy farmers from all over Europe take part in a demonstration outside a European Union farm ministers' emergency meeting at the EU Council headquarters in Brussels, Belgium September 7, 2015. Thousands of farmers gathered in the European capital calling for more help with low prices and high costs. REUTERS/Eric Vidal Foto: ERIC VIDAL/REUTERS

Brüsselis toimunud Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusnõukogu erakorralise istungi eel kogunes Brüsselisse umbes 3000 põllumeest, kes avaldasid meelt põllusaaduste madala kokkuostu hinna pärast.

Peamiselt Belgia, Prantsusmaa ja Saksamaa talunikud kurtsid, et piimasaaduste, sea- ja veiseliha, puu- ja juurviljade kokkuostuhinnad on nii madalad, et ei kata tootmiskulusid, vahendas ERR.

Meeleavaldusel andsid Euroopa põllumajandusorganisatsioonid üle manifesti, kus nõutakse Euroopa Liidult suuremat solidaarsust farmeritega.

Brüsseli meeleavaldusel Eestit esindanud Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse liikme Ann Riisenbergi sõnul ühtib Eesti põllumeeste sõnum üldise sõnumiga, mida tänasel meeleavaldusel püüti edastada, Eesti jaoks on aga oluline, et Euroopa Komisjon sekkuks täiendavate toetusmeetmetega piima- ja sealihasektoris.

«Kui peame iseenesest mõistetavaks NATO kaitset, millesse Eesti panustab 2 protsenti oma SKTst, siis see sama põhimõte peaks kehtima ka põllumajanduses, kus Euroopa Komisjon aitab kriisis põllumehi,» lisas Riisenberg, kes toonitas, et siinkohal peaks Eesti valitsus lähinaabrite eeskujul oma õla alla panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles