Mitu Ladina-Ameerika riiki on valmis Süüria põgenikke vastu võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Brasiilia on valmis Süüria põgenikke avasüli vastu võtma, ütles president Dilma Rousseff eile, samalaadse lubaduse on andnud veel mitu Ladina-Ameerika riiki.

Rousseff ütles Brasiilia iseseisvuspäeva puhul videosõnumis, et tahab korrata valitsuse tahet tervitada neid, kes kodumaalt pagendatuna tahavad tulla elama, töötama ja panustama Brasiilia rahusse ja õitsengusse.

«Eriti neil keerulistel aegadel, kriisiajal, peame tervitama põgenikke avasüli,» lausus Brasiilia riigipea.

Venezuela president Nicolás Maduro on andnud välisministeeriumile korralduse astuda samme 20 000 süürlase vastuvõtmiseks.

Tšiili president Michelle Bachelet ütles, et Santiago on valmis põgenikke vastu võtma, jättes nende arvu ja rahvuse täpsustamata.

«Läbi ajaloo oleme alati hoidnud uksi avatuna neile, kes mõnikord tulevad kaugetest paikadest, tuues kaasa oma ajaloo ja kultuuri, panustades meie rahva loomisse,» lausus Bachelet.

Ligi 300 000 pealise Tšiili araabia kogukonna liidrid pöördusid hiljuti valitsuse poole plaaniga pakkuda varjupaika ja tuge ligi 100 Süüria pagulasperele.

Brasiilia on alates Süüria konflikti algusest 2011. aastal võtnud vastu üle 2000 süürlase.

2014. aastal andis Brasiilia asüüli 1405 süürlasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles