Fotod ja video: plahvatusohtlik olukord Lesbose saarel

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vahemeres asuvale ja migratsioonikriisi tõttu surve alla sattunud Kreeka Lesbose saarele on saabunud lühikese ajaga umbes 25 000 migranti. Postimees tegi valiku täna ja eile saarel tehtud fotodest.

Kreeka immigratsiooniminister Yiannis Mouzalas ütles raadijaamale To Vima olukorda kommenteerides, et saar on plahvatuse veerel. Mouzalase sõnul on ainuüksi 85 000 elanikuga saare keskuses Mytilenes ametlikel andmetel 15 000–17 000 põgenikku. BBC andmetel on saarel maabunud kokku 25 000 migranti.

Kreeka valitsus ja ÜRO põgenikeamet saatsid saarel maabunute eest hoolt kandma lisatöötajaid, seal hulgas märulipolitseinikke. Samuti seati saarel asuval endisel jalgpalliväljakul sisse keskus, mis otsustab migrantide saatmise edasi Ateenasse.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on saarel aset leidnud kokkupõrkeid nii migrantide ja politseinike kui ka migrantide endi vahel. Väidetavalt tekitab pingeid see, et nõutaval registreerimisel on eelis Süüriast saabunutel.

Seejuures on Lesbos vaid üks Kreeka saartest, mis on migratsioonikriisi tõttu surve alla sattunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles