Rahvuslased jäeti Läti valitsuse ukse taha

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Läti parlamendivalimised võitnud parempoolne valimisliit Ühtsus otsustas jätta koalitsioonist kõrvale rahvuslasi ühendava valimisliidu Isamaale ja Vabadusele/LNNK (VL-TB/LNNKA).

Vastava otsuse langetas eile Ühtsuse juhatus, mis otsustas, et peaminister Valdis Dombrovskis jätkab läbirääkimisi võimuliidu moodustamiseks vaid Roheliste ja Talurahva Liiduga, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Kolmest parteist koosneva Ühtsuse leeris seisis senise koalitsioonipartneri VL-TB/LNNK jätkamisele vastu erakond Ühiskond Teisele Poliitikale (SCP), mis kasutas oma vetoõigust. Erakonna liikme Artis Pabriksi hinnangul ei vaja koalitsioon ultranatsionaliste ja radikaale.
Dombrovskise hinnangul on kahetsusväärne, et SCP avalikustas oma vastuseisu rahvuslaste jätkamisele nii hilja.

Roheliste ja Talurahva Liidul ning Ühtsusel on 100-kohalises parlamendis kokku 55 kohta. VL-TB/LNNK jätkamine valitsuses oleks valitsuskoalitsioonile taganud veel kaheksa saadikukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles