Türgi peab PKK võitlejatega lahinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkari provintsis toimunud rünnakus hävinenud Türgi armee veok. Ankara süüdistab 16 sõduri elu nõudnud rünnakus kurdi mässulisi.
Hakkari provintsis toimunud rünnakus hävinenud Türgi armee veok. Ankara süüdistab 16 sõduri elu nõudnud rünnakus kurdi mässulisi. Foto: SCANPIX

Kurdi mässuliste positsioone Põhja-Iraagis likvideeriv Türgi teatas täna kümne politseiniku hukkumisest pommirünnakus.

Pommirünnak toimus riigi idaosas Iğdıri provintsis Hasanköy asula lähistel, sihtmärgiks oli Türgi-Aserbaidžaani piiril töötavaid politseinikke vedanud veok, teatas kohalik meedia.

Varem oli meedia teatanud Türgi sõjalennukite ööl vastu tänast toimunud rünnakutest Iraagi põhjaosas asuvate terroristliku Kurdistani Tööpartei (PKK) sihtmärkide pihta, milles riikliku uudisteagentuuri Anatolia andmetel sai surma kümneid mässulisi. Päev varem oli Ankara teatanud 16 sõduri tapmisest Trügi idaosas Hakkari provintsis, süüdistades rünnakus PKKd.

Türgi on viimaste nädalate jooksul rünnanud nii end Islamiriigiks nimetava sunniitliku  äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioone Süürias kui PKK mässulisi. Kriitikute sõnul kasutab Türgi operatsiooni ISi vastu vaid selleks, et likvideerida kurdide küsimus. Ankara sõnul on tegu aga valeväidetega ning riik kaitseb vaid oma julgeolekut terroristide eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles