Ungari politseinikud ei suutnud peatada sadade migrantide teekonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid M5 kiirteel teel Budapesti.
Migrandid M5 kiirteel teel Budapesti. Foto: SCANPIX

Ungari piiril Serbiaga tungisid sajad migrandid läbi neid takistada üritanud politseinike, et jätkata teekonda pealinna Budapesti suunas.

Migrantide teekond Budapesti. Fotod: SCANPIX
Migrantide teekond Budapesti. Fotod: SCANPIX Foto: MARKO DROBNJAKOVIC/AP

Korrakaitsjad püüdsid küll migrantidele peavarju pakkunud Roszke keskusest välja tunginud migrante takistada pipragaasiga, kuid edutult ning migrandid jätkasid teekonda Budapesti suunas. Pärast umbes 15 kilomeetri läbimist nõustusid nad siiski sellega, et nad viiakse bussidega teise vastuvõtukeskusesse.

Ülekoormatud Roszke keskusest, kuhu Ungarisse saabunud migrandid esmalt viiakse, on toimunud kokkupõrkeid migrantide ja politseinike vahel. Nii on politseinikel tulnud kasutada ka pisargaasi, migrandid omakorda on vastanud kivide loopimisega korrakaitsjate pihta.

Marssijate seas oli ka naisi ja lapsi.
Marssijate seas oli ka naisi ja lapsi. Foto: MARKO DROBNJAKOVIC/AP

Sel aastal on Ungarisse ebaseaduslikult sisenenud umbes 167 000 inimest. Enamik neist on ületanud Ungari-Serbia piiri just Roszke piirkonnas.

Ungari peaminister Viktor Orbán teatas täna, et soovib kiirendada Serbia piirile migrantide tagasihoidmiseks rajatava turvatara ehitust. Nelja meetri kõrgune turvatara, mis täiendab juba varem 175-kilomeetrisele piirilõigule rajatud tara, pidi valmis saama novembri lõpuks. Valitsusjuht on kutsunud üles lõpetama ehitustöid kiiremini ning on teatanud vajadusest saata sinna täiendavalt töölisi.

Politseinikud püüdsid edutult migrantide teekonda takistada.
Politseinikud püüdsid edutult migrantide teekonda takistada. Foto: CSABA SEGESVARI/AFP
Jooks Budapesti poole.
Jooks Budapesti poole. Foto: CSABA SEGESVARI/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles