Moskva kaalub sõjalist abi Afganistanile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Afganistani endine president Hamid Karzai.
Vladimir Putin ja Afganistani endine president Hamid Karzai. Foto: SCANPIX

Venemaa analüüsib Afganistanile sõjalise abi osutamise küsimust. Moskva arvestab, et spetsialistid annavad sellele positiivse vastuse, ütles Vene presidendi eriesindaja Afganistani küsimustes Zamir Kabulov.  

«Afganistanile sõjalise abi osutamist menetlevad Venemaa vastavad ametkonnad. Jutt on lennutehnika, sh helikopterite ja muu sõjavarustuse tarnimisest,» ütles välisministeeriumi kõrge ametnik intervjuus Interfaxile.

«Leppisime Afganistani presidendiga kokku küsimused, mida peavad arutama mõlema riigi erialaasjatundjad. See arutelu leiab aset lähiajal. Arvame, et tulemus on positiivne,» rõhutas diplomaat.

Tema sõnutsi arutati Afganistanile sõjalise abi osutamist Venemaa ja Afganistani presidendi kohtumisel Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) ja BRICS-i (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina ja Lõuna-Aafrika) tippkohtumisel Ufaas.

Venemaa presidendi eriesindaja läinudnädalasel Kabuli külaskäigul arutati Ufaas saavutatud kokkuleppeid.

«Üks minu ülesandeid hiljutisel kohtumisel Afganistani presidendiga Kabulis oli arutada presidentidevaheliste kokkulepete mõningaid üksikasju,» selgitas Kabulov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles