Ukraina kaitseministeerium avalikustas tänavused relvaostud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjavarustuse üleandmine Ukraina relvajõududele tänavu augustis Harkivi piirkonnas.
Sõjavarustuse üleandmine Ukraina relvajõududele tänavu augustis Harkivi piirkonnas. Foto: SCANPIX

Ukraina kaitseministeerium avalikustas täna sel aastal relvajõudude tarvis tehtud relvaostud.

«2015. aastal osteti Ukraina relvajõudude tarvis 30 lennumasinat, 27 soomusmasinat ja tanki, 425 autot, 40 suurtükki ja tankirelva, 40 maapealset radariks, 132 insenerivahendit, 187 ühikut topogeodeetilist ja navigeerimisvarustust, 525 sõjalist jälgimis- ja sihtimisseadet, samuti rohkem kui 266 tuhat raketti ja mürsku,» teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja Viktoria Kušnir.

Ta täpsustas, et viimase kahe nädala jooksul on riigi kaitsetööstuse ettevõtted tarninud relvajõududele 40 maapealset radarit ja 81 masinat.

Kaitseametkonna pressiesindaja andmetel on alates Donbassi konflikti puhkemisest taastatud ja remonditud 29 855 relvastuse ja lahingutehnika ühikut, sealhulgas 1767 raketi- ja suurtükirelvastuse ühikut, 5737 tankirelvastuse ühikut, 19 927 masinat ja 1782 väeliikide ja -teenistuste tehnikaühikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles