Türgi eriüksuslased sisenesid Põhja-Iraaki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid väidetavalt kurdi võitlejate rünnakus hukkunud kaaslaste kirstude juures.
Türgi sõdurid väidetavalt kurdi võitlejate rünnakus hukkunud kaaslaste kirstude juures. Foto: SCANPIX

Türgi võimude kinnitusel sisenesid eriüksuslased täna Iraagi põhjaossa tabamaks väidetavalt riigi vastu terrorirünnakuid korraldanud kurdi mässulisi.

Türgi valitsusallikas ütles uudisteagentuurile AFP, et jälitatavad olid seotud Türgi vastu hiljuti korraldatud rünnakutega. «See oli lühiajaline meede takistamaks terroristide põgenemist,» lisas allikas, kes ei täpsustanud, kas operatsioon oli eriüksuslaste jaoks edukas või mitte.

Varem oli Türgi meedia teatanud täna 14 politseiniku tapmisest ning Türgi sõjalennukite ööl vastu tänast toimunud rünnakutest Iraagi põhjaosas asuvate terroristliku Kurdistani Tööpartei (PKK) sihtmärkide pihta. Riikliku uudisteagentuuri Anatolia andmetel sai surma 35-40 mässulist.

Päev varem oli Ankara teatanud 16 sõduri tapmisest Trügi idaosas Hakkari provintsis, süüdistades rünnakus PKKd.

Türgi julgeolekuallikad teatasid täna ka sellest, et PKK vabastas 20 Türgi kodanikku, teiste seas tollitöötajad, kes rööviti augustis Türgi idaosas ja viidi Iraaki.

Türgi on viimaste nädalate jooksul rünnanud nii end Islamiriigiks nimetava sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioone Süürias kui PKK mässulisi. Kriitikute sõnul kasutab Türgi operatsiooni ISi vastu vaid selleks, et likvideerida kurdide küsimus. Ankara sõnul on tegu aga valeväidetega ning riik kaitseb vaid oma julgeolekut terroristide eest. Türgi president Recep Tayyip Erdoğan lubas täna, et riiki ei jäeta terroristide võimusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles