Alijev: Aserbaidžaanil õnnestus vältida Lähis-Ida ja Ukraina sündmusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
İlham Əliyev.
İlham Əliyev. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaanil õnnestus takistada oma riigis see, mis toimub praegu Lähis-Idas ja Ukrainas, teatas president İlham Əliyev täna.

«Praegu Lähis-Idas aset leidvaid musti stsenaariume valmistati ette ka Aserbaidžaani tarvis. 2011-2012. aastal rääkisid mõningad välismaised ringkonnad araabia kevade tekkimisest Aserbaidžaanis ja et see on möödapääsmatu,» nentis Əliyev.

Tema sõnutsi kasutasid välismaised ringkonnad olukorra pingestamiseks ja Aserbaidžaani püsikindluse kõigutamiseks mitmesuguseid viise.

«Meie korrakaitseorganid paljastasid kõik need ettevõtmised. Aserbaidžaanis taheti luua «Maidani-liikumine»,» lausus Əliyev.

«Sellesse räpasesse ettevõtmisse taheti kaasata noorsugu ja teha ta õnnetuks. Aserbaidžaani olukorra pingestamiseks kasutati palju raha. Tuvastati kümneid miljoneid dollareid, mida üritati edastada Aserbaidžaani seadusvastasel viisil siinse viienda kolonni abil, mida nimetatakse kodanikuliikumisteks, kutsuda esile pingeid ja tuua võimule inimesed, kes teenivad mõningate välisringkondade huve,» rõhutas riigipea.

Ta märkis, et alates 2013. aastast muutusid need protsessid tõsisemaks. Presidendi sõnutsi oli märgata katseid pingestada olukorda, kõigutada püsikindlust ja hävitada Aserbaidžaan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles