Lavrov: humanitaarabi eest vastutagu konfliktide põhjustajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Konfliktid põhjustanud riigid peavad vastutama humanitaarabi osutamise eest, sealhulgas põgenikele, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Õiglus nõuab, et riigid, kes vastutavad konfliktide tekitamise eest, osutaksid rohkem humanitaarabi,» ütles Lavrov Euroopa Komisjoni asepresidendi Kristalina Georgievaga läbirääkimisi alustades.

Vene esidiplomaadi sõnutsi ütleb olemasoleva statistika poliitiline analüüs, et lõviosa humanitaarabi vajavaid inimesi on mitmesuguste konfliktide ohvrid.

«Seetõttu on olukorda vaadeldes väga raske vältida täiendavate pagulastevoogude ja muude humanitaarabi vajavate inimrühmade tekke põhjuste analüüsi vajadust,» rõhutas ta.

Minister lisas, et lõhe humanitaarabi vajavate inimeste hulga ja selle rahuldamiseks olemas olevate vahendite vahel järjest kasvab.

«Loomulikult on kiusatus lihtsalt vaadata, kui palju raha puudu jääb, ja soovitada valitsustel eraldada rohkem raha. Tundub, et keegi soovitab seda teha kohustuslikus korras,» ütles ta.

«Kuid selline mehhaaniline lähenemine ei toimi. Euroopa Liidu põgenikeprobleemi lahendamise katsete näitel mõistate seda ilmselt teistest paremini,» lisas Lavrov.

Venemaa välisministri hinnangul puht raamatupidajalik lähenemine siin ei toimi, sest probleemi juurtele tuleb läheneda poliitiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles