Tšiili president vabandas väljendi «Deutschland über alles» eest

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal Saksamaad külastades kohtus Tšiili president Sebastian Pinera ka liidukantsler Angela Merkeliga, kes kinkis talle Müncheni Bayerni mängija Mario Gomezi autogrammiga särgi.
Möödunud nädalal Saksamaad külastades kohtus Tšiili president Sebastian Pinera ka liidukantsler Angela Merkeliga, kes kinkis talle Müncheni Bayerni mängija Mario Gomezi autogrammiga särgi. Foto: SCANPIX

Tšiili president Sebastian Pinera vabandas eile selle pärast, et kirjutas möödunud nädalal Berliinis Saksa presidendi Christian Wulffi külalisteraamatusse «Deutschland über alles», kirjutab The Local.


See fraas on tuntud Deutschlandliedi ehk Saksa hümni algusena. Et hümni esimene salm seostub tugevalt natsiperioodiga, siis seda tänapäeval enam ei laulda. Kasutusel on vaid hümni kolmas salm.

«Ma polnud teadlik, et antud fraasi seostatakse selle riigi tumeda minevikuga, mistõttu mul on kahju ja ma palun teilt andestust,» ütles Pinera.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles