Moskva nõuab Kreekalt ja Bulgaarialt Süüria lendude asjus selgitusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk tõuseb õhku Kaliningradi lennuväljalt
Lennuk tõuseb õhku Kaliningradi lennuväljalt Foto: SCANPIX

Moskva nõudis eile vastuseid Kreekalt ja Bulgaarialt pärast seda, kui Sofia sulges oma õhuruumi Süüriasse lendavatele Vene transportlennukitele ja anti teada, et Washington palus Ateenal sama teha.

«Kui kellelgi - praegu siis Kreeka ja Bulgaaria partneritel - on mingeid kahtlusi, siis loomulikult peaksid nad selgitama milles on probleem,» ütles asevälisminister Mihhail Bogdanov.

Bulgaaria võimud teatasid teisipäeval, et keelasid eelmise nädala lõpus oma õhuruumi sissepääsu Süüriasse väidetavalt humanitaarabi toimetavatele Vene lennukitele ning lisasid, et keeld kehtib 1.-24. septembrini.

NATO liikmesriik Bulgaaria põhjendas oma otsust kartusega, et lennukid võisid üritada toimetada Süüriasse humanitaarabi varjus muid kaupu, mis pole selle eesmärgiga kooskõlas.

Esmaspäeval selgus, et USA palus samuti NATO-sse kuuluval Kreekal mitte lubada oma õhuruumi Süüriasse suunduvaid Vene lennukeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles