Hillary Clinton palus vabandust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. Foto: SCANPIX

Ühendriikide presidendiks pürgiv Hillary Clinton palus eile vabandust, et ta saatis USA välisministrina eraaadressilt kirju.

«See oli viga. Mul on sellest kahju. Ma võtan vastutuse,» ütles intervjuus telekanalile ABC Clinton, kes valmistub esmalt lahinguks selle nimel, et temast saaks demokraatide kandidaat tuleval aastal toimuvatel presidendivalimistel.

«Kui ma nüüd sellele tagasi vaatan, siis isegi kui see oli lubatud, oleksin pidanud kasutama kahte kontot: ühte oma erakirjade ja teist töökirjade jaoks,» lisas Clinton, lubades küsimuses läbipaistvust.

Küsimus on juba mitu kuud rippunud tema valimiskampaania kohal ja õõnestanud tema toetust. Monmouthi ülikooli eile avaldatud uuringu tulemustest selgub, et Clintoni saamist demokraatide presidendikandidaadiks toetab 42 protsenti tema erakonnakaaslastest. Veel kuu tagasi oli vastav näitaja 52 protsenti.

Kuni eilseni keeldus Clinton juhtunu pärast otseselt andestust paluma. «Kindlasti ma soovin, et ma oleksin teinud teistsuguseid valikuid,» ütles Clinton eelmisel nädalal, lisades, et tal on kahju, et küsimus ajab avalikkust segadusse.

Clinton on korduvalt rõhutanud, et ta ei saatnud toona kordagi salajaseks kuulutatud dokumente, kuid Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib, kas seda siiski ei tehtud. Samuti on Clinton kinnitanud, et toona teadsid kõik temaga kirjavahetust pidanud inimesed, et ta kasutab kirjade saatmiseks erakontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles