Venemaa eitab relvajõudude osalemist Süüria konfliktis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväe sõdurid.
Süüria valitsusväe sõdurid. Foto: SCANPIX

Venemaa väeosad ei sõdi Süürias, sest föderatsiooninõukogu otsuseta on see võimatu, sellist otsust aga pole, teatas täna parlamendi ülemkoja kaitsekomitee aseesimees Nikolai Fedorjak.

«Venemaa relvajõudude kasutamine välismaal on võimalik ainult ülemkoja otsusel pärast riigipea vastavat taotlust. Me ei ole sellist otsust vastu võtnud,» ütles Fedorjak.

Ta nimetas väljamõeldisteks meedia teateid Venemaa relvajõudude osalemise kohta Süüria kodusõjas. Senaator rõhutas, et föderatsiooninõukogusse ei ole laekunud ka presidendi taotlust lubada kasutada Venemaa vägesid Süürias.

«Kui aga ülemkotta peaks riigipea selline taotlus saabuma, vaatavad senaatorid selle arusaadavalt operatiivselt läbi,» ütles Fedorjak.

Vene asevälisminister ja presidendi eriesindaja Lähis-Idas ja Aafrikas Mihhail Bogdanov ütles varasemalt, et Süürias viibivad Vene eksperdid, kes annavad väljaõpet Süüria sõduritele Vene sõjatehnika kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles