Video: Merkeli maskiga saadik teeb europarlamendis teatrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri tänast kõnet Euroopa Parlamendi ees ilmestas ootamatu seik: parlamendiliige, kes kandis Saksamaa liidukantsleri Angela Merkelit kujutavat näomaski.

Juncker oli parasjagu rahvasaadikute ees esinemas, kui oma kohalt tõusis püsti Itaalia esindaja Gianluca Buonnano, nägu kaetud paberist Merkeli maskiga. Seejärel läks ta Junckeri juurde ja surus tolle kätt.

Oma triki eest teenis itaallane aplausi ja naerupahvakud. Pole selge, mis täpsemalt Buonnanot ajendas, kuid parempoolsesse Põhjaliigasse kuuluv poliitik on varemgi tembutamisega silma paistnud; mullu Itaalia parlamendis pidas ta vihase migrantidevastase kõne.

Juncker kutsus sõnavõtus Euroopa riike üles järgmisel nädalal nõustuma kavaga jagada omavahel 160 000 pagulast. Samuti hoiatas ta, et Kreeka, Itaalia ja Ungari ei saa enam omal käel hakkama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles