Video: vihased türklased piiravad kurdide parteihoonet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Türgis ründas vihane rahvahulk kättemaksuks viimase aja terrorirünnakute eest kurdide erakonna peakorterit. 

Rünnak opositsioonilise Rahva Demokraatliku Partei peakorteri vastu pealinnas Ankaras algas teisipäeva öösel ning erakonna esindajate sõnul kordus sarnane muster rohkem kui sajas kohas üle Türgi. «Nad on praegu meie maja ees, hüüavad loosungeid, viskavad kivisid ja purustavad meie aknaid. Politsei lihtsalt vaatab pealt,» kirjeldas toimuvat erakonna liige Garo Paylan. «Meie lootus koos elamiseks on purustatud.»

Peaminister Ahmet Davutoglu kutsus Twitteris rahvast üles rahulikkusele. «On vastuvõetamatu teha viga meie meediainstitutsioonidele, erakondade omandile ja tsiviilelanikkonna varale,» kirjutas poliitik. «Ma kutsun armastust täis südamega kõiki kodanikke üles jääma rahulikuks, üksteist embama ja riiki usaldama.»

Rahutused puhkesid pärast seda, kui kurdi iseseisvusvõitlejad tapsid terrorirünnakutes riigi eri piirkondades 15 politseinikku. Teisipäevane pommirünnak Igdiri provintsis sõitnud politseibussile oli viimane vägivallalaines, mis taaspuhkes juulikuus terroristliku Kurdistani Töölispartei ja riigi julgeolekujõudude vahel.

Samal ajal plahvatas riigi edelaosas Mardinis pomm, mis tappis ühe ja haavas kolm politseinikku. Uuesti lõkkele puhkenud konflikt on nõudnud üle 2000 kurdi võitleja ja 100 julgeolekutöötaja elu.

Türgi õhuväed alustasid esmaspäeva õhtul operatsiooni Põhja-Iraagis asuvate kurdi baaside vastu. «Kurdi võitlejate kaotusi saab hinnata tuhandetes,» sõnas president Recep Tayyip Erdoğan. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles