Saksa ajalehed migrantidele: «Tere tulemast Berliini».

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Saksamaa tabloidväljaanded Bild ja BZ avaldasid täna oma numbrite vahel sisserännanutele mõeldud araabiakeelse lisa, mille pealkirjaks on «Tere tulemast Berliini».

Neljast leheküljest koosnev teejuht sisaldab endas kaarti, kuhu on araabia keeles välja toodud pealinna peamised kvartalid, samuti põgenikekeskuste– ja varjupaikade asukohad. Lisaks on kaasas veel sõnaraamat saksakeelsete põhifraasidega nagu tervitused, nädalapäevad ja suuna küsimine. BZ kirjutas oma lugejatele, et need andku lisapakett «pärast lugemist pagulasele kingituseks.»

Saksamaa meedia on täiel rinnal asunud toetama valitsuse otsust võtta vastu juba sel aastal 800 000 varjupaigataotlejat. Riigi enimmüüdud väljaanne Bild on viimastel nädalatel vedanud kampaaniat nimega «Me aitame.» Ohtralt leheruumi migrantide aitamise õigustamiseks on pühendanud ka Frankfurter Allgemeine Zeitung ja Sueddeutsche Zeitung. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles