Hispaania nõustus Euroopa Komisjoni pakutud pagulaste kvoodiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Hispaania nõustus Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri poolt kolmapäeval pakutud pagulaste ümberjagamise kvoodisüsteemis oma panusega, teatas valitsusallikas.

Hispaania nõustus uue süsteemi järgi vastu võtma 14 931 pagulast lisaks neile 2749-le, kelle suhtes anti nõusolek juulis. Seega jääb Hispaania kogupanuseks 17 680 pagulase vastuvõtmine, ütles allikas AFP-le.

«Peaminister on juba öelnud, et Hispaania on nõus Euroopa Komisjoni väljapakutud arvuga. Valitsus kavatseb selle arvuga nõustuda,» ütles asepeaminister Soraya Sáenz de Santamaria kolmapäeval.

Tema sõnul peab protsess kulgema «korrapäraselt».

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kutsus kolmapäeval liikmesriike nõustuma 120 000 põgeniku ümberpaigutamisega Kreekast, Itaaliast ja Ungarist komisjoni määratud kvootide alusel.

Plaan näeb ette kohustuslike kvootide väljaarvutamist riigi sisemajanduse kogutoodangu (SKP), rahvaarvu, tööpuuduse määra ja varem menetletud asüülitaotluste arvu järgi.

Madrid oli juulis vastu Euroopa Komisjoni esialgsele ettepanekule, väites, et 22.4-protsendine töötus ja Aafrikast otse Hispaania rannikule jõudnud migrantide suur arv piiravad riigi vastuvõtuvõimet.

Komisjoni esialgne plaan 40 000 põgeniku ümberjaotamiseks nägi Hispaaniale ette 4228 põgeniku suurust kvooti. Madrid nõustus vastu võtma 2749 põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles