Põgenike tõttu peatatud rongiliiklus Taani ja Saksamaa vahel taastatakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politsei valvamas põgenikke Rødby raudteejaamas
Taani politsei valvamas põgenikke Rødby raudteejaamas Foto: SCANPIX

Põgenike massilise saabumise tõttu peatati eile Taani ja Saksamaa vaheline rongiliiklus, mida järkjärgult nüüd taastatakse.

Taani raudteefirma DSB teatel peaks juba täna rongiliiklus Taani Padborgi ja Saksamaa Flensburgi vahel toimima graafiku kohaselt, edastab AFP.

Samas Taanist Rødbyst Saksamaale Puttgardenisse sõitvad alused ei võta veel ronge peale. Laevafirma Scandlines teatel lubatakse parvlaevadele seni vaid sõiduautosid.

DSB ja Scandlines katkestasid eile Taani ja Saksamaa vahelise ühistranspordiliikluse politsei palvel, kuna rongidega saabus palju migrante, kelle sihtriigiks ei olnud Taani, vaid Rootsi.

Taani politsei teatel on Lähis-Idast sisserännanutel arusaam, et Rootsi on ideaalriik, kus neid kohe vastu võetakse.

Eile oli Taanis Rødbys seisnud rongides sadu põgenikke, kes ootasid, mis edasi saab. Osa neist põgenes, lootes omal käel Rootsi jõuda. Osa aga oli nõus Taani ametnikega koostööd tegema ja esitama Taanis asüülitaotluse.

Eile hilisõhtul vabastas Taani politsei viimased 20 isikut, kes olid veel rongides. Nad lahkusid kas kohalike abiga, osa neist võttis takso ja osa lahkus jalgsi.

«Need isikud on end Taanis registreerinud ja me ei jälgi neid enam. Me ei soovinud tühjendada ronge jõuga,» teatas politseijuht John Andersen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles