Ungari kaalub erakorralise olukorra väljakuulutamist

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid.
Migrandid. Foto: LASZLO BALOGH/REUTERS

Ungari siseministeerium tegi ettepaneku kuulutada massilise migratsiooni tõttu välja erakorraline olukord, teatas riigikantselei ülem.

Valitsusjuhi pressiesindaja Janos Lazar ütles pressikonverentsil, et seda küsimust arutatakse 15. septembril valitsuskabineti istungil, vahendas ERR.

Ungari peaministri esindaja teatas täna, et riik võib 3,5 meetri kõrguse ja 175 kilomeetri pikkuse tara Serbia-Ungari piiril saada valmis oktoobri alguses.

Eelmisel nädalal kiitis Ungari heaks eelnõu, mis muudab kriminaalseks rikkumiseks üle veel pooleli oleva piiritara ronimise ja võimaldab kiirendada asüülitaotluste hindamist piiri peal.

Käesoleva aasta jooksul on Lähis-Idast, Aasiast ja Aafrikast saabunud Ungarisse rohkem kui 160 tuhat migranti ja pagulast, kelle sihtmärk on jõuda rikkamatesse Euroopa Liidu riikidesse, peamiselt Saksamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles