Ukrainas Luganskis sai miiniplahvatuses surma kaks sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid Luganski piirkonnas.
Ukraina sõdurid Luganski piirkonnas. Foto: SCANPIX

Ukraina teatas täna kahe valitsusväelase surmast, kes kaotasid elu miiniplahvatuses Luganski oblastis, kuid Kiievi sõnul pole hiljuti toimunud ühtegi suuremat relvakokkupõrget separatistidega.

Plahvatuses sai viga neli sõdurit, ütlesid Ukraina ametnikud.

Veebruaris sõlmitud relvarahu on sõlmimisest saati korduvalt rikutud, kuid pooled on sellest laialdaselt kinni pidanud alates 1. septembrist.

Ukraina sõjaväe teatel tulistati alates kolmapäevast nende vägede pihta vaid kolmel korral ja raskerelvi nende vastu ei kasutatud. Separatistid teatasid kolmapäevast saati neljast valitsusvägede rünnakust.

Kolmapäeval otsustasid Prantsusmaa, Venemaa, Saksamaa ja Ukraina pidada 2. oktoobril Pariisis tippkohtumine, millega soovitakse lõpetada 17 kuud kestnud konflikt, teatas Kreml.

ÜRO andmeil on Ukraina idaosas vältav konflikt nõudnud ligi 8000 inimelu ja viga on saanud ligi 18 000 inimest, neist enamik tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles