Vene relvajõud tellisid 80 hävitajat Su-30SM

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja SU-30 SM.
Hävitaja SU-30 SM. Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeeriumi tellimusteportfellis on 80 raskehävitajat Suhhoi Su-30SM kosmose- ja õhujõudude ning merelennuväe tarvis, ütles riigikorporatsiooni Rostehh peadirektor Sergei Tšemezov reedel ajakirjanikele.

Vene kaitseministeerium ja korporatsioon Irkut on allkirjastanud lepingu 80 mitmeotstarbelise raskehävitaja Suhhoi Su-30SM tarnimiseks kuni 2017. aastani.

Tema sõnutsi kavandatakse kaitseministeeriumi soovitusel Suhhoide lahinguvõime parandamiseks nende põhjalikku moderniseerimist. «Sel lennukil on suur arenguruum. Huvi moderniseerida ühiselt hävitajad Suhhoi Su-30MKI, mille arenduseks on Suhhoi Su-30SM, näitab üles India valitsus,» ütles Rostehhi juht Irkutski lennukitehast külastades.

Ta märkis, et samuti kavandatakse Suhhoi Su-30SM ja Su-30MKI relvastuse olulist laiendamist.

«Moderniseerimiskavades mängivad tähtsat osa riigikorporatsiooni ettevõtted,» lisas ta. Nii täiustatakse pardaelektroonikat (kontsern Raadioelektronnõje Tehnologii, KRET) ja radarit. Kavandatakse ka mootori näitajate parandamist (Objedenjonnaja Dvigatelestroitelnaja Korporatsija, ODK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles