Venemaa teatas õppustest Süüria rannikuvetes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväeõppused käesoleval aastal Krimmi vetes
Vene mereväeõppused käesoleval aastal Krimmi vetes Foto: SCANPIX

Venemaa palus Küprosel juhtida reisilennukeid kõrvale oma tavalistest lennukoridoridest, sest kavatseb järgmisel nädalal pidada õppusi Süüria ranniku lähistel, ütlesid Küprose ametnikud reedel.

Moskvas levisid teated, et Venemaa saatis USA Föderaalsele lennundusametile (FAA) NOTAM teavitusi õppustest, mis toimuvad Küprose ja Süüria sadamalinna Tartusi vahel.

Allikas Küprose kaitseministeeriumist kinnitas, et Venemaa saatis välja NOTAM teavituse õppustest, milles muu hulgas tulistatakse rakette. Taolised eelteated on rutiinsed, lausus allikas.

Allika sõnul ei pruugi Venemaa õppusi läbi viia. «Nad võivad õppusi läbi viia või mitte, ent kuupäevad on reserveeritud,» ütles ta.

FAA veebilehele riputatud koopias Vene teatest toodi välja koordinaadid, millel hakkavad 8.-15. septembrini toimuma Vene mereväeõppused, seal hulgas ka rakettide katsetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles