Saudi Araabia: oleme võtnud vastu 100 000 Süüria põgenikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moslemist palverändur hoidmas Süüria opositsiooni lippu.
Moslemist palverändur hoidmas Süüria opositsiooni lippu. Foto: Reuters/ScanPix

Saudi Araabia tõrjus reedel «ekslikke teateid» reaktsioonist Süüria pagulaskriisile, öeldes, et on andnud elamisloa 100 000 kodusõja eest põgenenud süürlasele.

Saudi Araabia avaldus järgnes Araabia Ühendemiraatide kolmapäevasele teatele ning oli põhjustatud küsimustest, mida on rikkad araabia riigid võtnud ette rohkem kui nelja miljoni süürlase väljarände osas.

Paljud Süüria põgenikud on leidnud peavarju Liibanonis, Jordaanias ja Türgis.

Saudi välisministeeriumi ametnik ütles, et kuningriik ei soovi uhkustada meedias oma reaktsiooniga Süüria konfliktile, kuid peab oluliseks vale või eksitava meediakajastuse tõrjumist.

Saudi Araabia ei ole tegelenud rahvuse kui põgenikega, vaid on andnud elamisloa 100 000 süürlasele, kes soovisid kuningriiki jääda, sõnas ametnik.

Saudi Araabia on ka toetanud sadu tuhandeid Süüria pagulasi Jordaanias, Liibanonis ja teistes riikides, eraldades humanitaarabiks ühtekokku 700 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles