Euroopa peab pagulaste solidaarsuspäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Kümned tuhanded inimesed võtavad laupäeval üle Euroopa osa pagulastega solidaarsuse päevast.

Londonis on ligi 90 000 inimest andnud teada, et nad osalevad pagulasi toetavast meeleavalduses. Samalaadsed üritused korraldatakse ka Berliinis, Viinis, Lissabonis ja mujal.

«Me tahame näidata tuhandete inimestega üle kogu Euroopa oma solidaarsust nendega, kes põgenevad sõja, vägivalla ja viletsuse eest,» kirjutasid korraldajad Facebookis.

Londonis algab toetusmeeleavaldus kell 11.00 GMT. Üritusest osavõtjad kogunevad Hyde Parki kõrvale ning marsivad siis peaminister David Cameroni residentsi juurde Downing Streetil. Toetusüritused korraldatakse veel paljudes Ühendkuningriigi linnades.

Portugalis peetakse meeleavaldused Lissabonis, Portos, Coimbras, Felgueirases ja Faros. Berliinis on end kirja pannud üle 5000 inimese ja Viinis 6000. Ateenas on oodata tänavatele mitu tuhat inimest. Prantsusmaal toimuvad meeleavaldused Nice'is, Metzis, Lyonis ja Avignonis.

Mitmes Euroopa Liidu idapoolses liikmesriigis aga korraldatakse meeleavaldusi nii pagulaste toetuseks kui nende vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles