OSCE: Ukraina relvarahu on alates 1. septembrist pidanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE peasekretär Lamberto Zannier ütles laupäeval, et relvarahu Ida-Ukrainas on pidanud üle 10 päeva ja see loob võimaluse poliitilisteks edusammudeks teel sõjategevuse lõpetamise suunas.

Vaatamata veebruaris sõlmitud Minski relvarahuleppele käis Ukrainas madala intensiivsusega sõjategevus, kuni Ukraina väed ja separatistid andsid lubaduse jõustada relvarahu 1. septembrist.

OSCE peasekretär ütles Kiievis, et naasis just hiljutiste kokkupõrgete tulipunktidest Mariupolist ja Sõrokõnest, kus olukord on tema sõnul rahulik.

Ta ütles uudisteagentuurile AP, et «relvarahu on pidanud üle 10 päeva ja see on hea uudis». Zannieri sõnul võimaldab see OSCE erivaatlusmissioonil (SMM) oma tegevust laiendada.

Minsk I nime all tuntud relvarahulepe sõlmiti 2014. aasta 5. septembril. Tänavu 12. veebruaril sõlmisid osapooled Minsk II relvarahuleppe ja sellega kaasneva meetmete paketi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles