Vabaühendus: Venemaa ehitab Süüriasse lennurada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria uudisteagentuuri SANA avaldatud foto väidetavalt humanitaarabi toonud Vene lennukist Bassil al-Assadi lennuväljal.
Süüria uudisteagentuuri SANA avaldatud foto väidetavalt humanitaarabi toonud Vene lennukist Bassil al-Assadi lennuväljal. Foto: SCANPIX

Venemaa ehitab Süüria režiimi tugipunkti Latakia provintsi lennukite pikka stardi- ja maandumisrada, kohale on toodud sajad tehnikud ja sõjalised nõustajad, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus täna.

«Vene üksused ehitavad Latakia provintsi Hmaymeeni sõjaväelennuvälja lähedale pikka stardi- ja maandumisrada, mis suudab vastu võtta suuri lennukeid,» teatas vaatluskeskus.

Vaatluskeskus lisas, et venelased takistavad süürlastel, nii sõjaväelastel kui tsiviilisikutel, sisenemast piirkonda, kus nad lennurada ehitavad.

«Viimastel nädalatel on Hmaymeeni saabunud sõjaväe lennukid, mis on toonud sõjalist varustust ning sadu Vene sõjalisi nõunikke ja tehnikuid,» märkis keskus.

Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman ütles, et allikate andmetel laiendab Venemaa ka Hamadiyeh' lennuvälja Tartusi provintsis, mis on veel üks president Bashar al-Assadi režiimi tugipunkt Latakiast lõunas.

Seda lennuvälja on seni kasutanud põllumajanduslennukid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles