Tšehhi tugevdab kontrolli piiril Austriaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi politseinik märgistamas riiki saabunud migranti.
Tšehhi politseinik märgistamas riiki saabunud migranti. Foto: SCANPIX

Pärast Saksamaa otsust taastada ajutiselt piirikontroll Austriaga teatas Tšehhi kontrolli tugevdamisest piiril Austriaga.

«Tšehhi Vabariik tugevdab meetmeid oma piiril Austriaga. Lisasammud määratakse kindlaks vastavalt Tšehhi Vabariiki suunduvate põgenike arvule,» märkis Tšehhi siseminister Milan Chovanec.

Praha teatas vastavast kavast pärast Berliini otsust vaatamata Schengeni lepingule, millega kaotati sellega liitunud riikide piiridel regulaarne passikontroll, kehtestada ajutiselt piirikontroll Austriaga vähendamaks riiki saabuvate migrantide hulka.

Tšehhi on migratsioonikriisis olnud pigem transiitriik, läbi mille püüavad migrandid pääseda Saksamaale. Euroopa Komisjoni uue varjupaigataotlejate ümberjagamise kava kohaselt peaks Tšehhi võtma vastu 2978 varjupaigataotlejat.

Tšehhi peaminister Bohuslav Sobotka on aga korduvalt kinnitanud, et tema kodumaa ei nõustu kohustusliku põgenikekvoodiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles