Orbán kiitis Berliini otsust taastada piirikontroll

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari politseinik Roszke asulas, kuhu on saabunud tuhandeid migrante.
Ungari politseinik Roszke asulas, kuhu on saabunud tuhandeid migrante. Foto: SCANPIX

Piirikontrolli kehtestamine on vajalik otsus, ütles Ungari peaminister Viktor Orbán kommenteerides Saksamaa otsust taastada piirikontroll Austriaga.

«Me mõistame täielikult Saksamaa otsust ja avaldame meie täielikku solidaarsust,» ütles Orbán Saksa väljaandele Bild. «Me mõistame, et see otsus oli vajalik kaitsmaks Saksamaa ja Euroopa väärtusi.»

Ungari valitsusjuht avaldas veendumust, et tegu oli alles esimese sammuga. «Me peame nii kiiresti kui võimalik kaitsma Euroopa piire ka Kreekas,» märkis Orbán, kelle sõnul tuleb seda teha kõigi ELi liikmesriikide ja organisatsioonide ühise jõupingutusena.

Budapest on astunud samme takistamaks migrantidel riiki pääsemist. Näiteks rajati piirile Serbiaga tara ning ülehomme jõustub riigis seadus, mille kohaselt ebaseaduslikud piiriületajad saadetakse riigist välja või ootab neid ees vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles