Taliban ründas Afganistani vanglat ja vabastas üle 300 vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani võitlejad
Talibani võitlejad Foto: SCANPIX

Talibani mässulised tungisid esmaspäeva hommikul Afganistani idaosas Ghazni provintsis vanglasse ja vabastasid mitusada vangi, teatasid võimud.

«Kuus sõjaväevormi kandnud Talibani mässulist ründas kella 2.30 paiku (Eesti aeg 01.00) Ghazni vanglat. Esmalt õhkisid nad värava ees autopommi, tulistasid granaadiheitjast mürsu ja tungisid seejärel vanglasse,» ütles provintsi asekuberner Mohammad Ali Ahmadi AFP-le.

Tema sõnul põgenes rünnaku järel vanglast 352 vangi. Afganistani siseministeeriumi andmeil põgenes kuni 400 kinnipeetavat.

Ahmadi sõnul sai rünnakus surma neli ja viga seitse politseinikku.

Neliteist vigastatut - kümme julgeolekujõudude liiget ja neli vangi - toodi Ghazni haiglasse ravile, ütles haigla juht Baz Mohammed Hemat.

Rünnaku eest võttis vastutuse Taliban. «See edukas operatsioon viidi läbi kell kaks öösel ja see kestis mitu tundi. Vangla oli Talibani kontrolli all,» ütles islamiliikumise pressiesindaja Zabihullah Mujahid avalduses.

Tema sõnul vabastati operatsiooni käigus «400 süütut kaasmaalast...kes viidi mudžaheedide kontrolli all olevatele aladele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles