Läti võimukõnelustel jagati ministriportfellid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Parlamendivalimised võitnud paremtsentristlik Ühtsus ning Roheliste ja Talurahva Liit jõudsid täna kokkuleppele ministriportfellide jaotuses.

Lõunanaabrite uudistevõrgu LETA teatel sai Ühtsus lisaks peaministri kohale veel seitse ministriportfelli. Roheliste ja Talurahva Liit hakkab aga juhtima kuut ministeeriumi.

Läbirääkimiste tulemusena sai Roheliste ja Talurahva Liit põllu-, transpordi-, haridus-, sotsiaal- ja tervishoiuministri portfellid ning uue keskkonna- ja regionaalarengu ühendministeeriumi portfelli.

Ühtsus sai lisaks kolmele nn jõuministeeriumi ehk sise-, justiits- ja kaitseministri portfellile ka rahandus-, välis- majandus-, kultuuriministri portfellid.

Peaminister Valdis Dombrovskis lubas Ühtususe ministrikandidaadid avalikustada lähipäevil. Uues valitsuses jätkavad tööd Roheliste ja Talurahva liidu kaks ministrit - põllumajandusminister Jānis Dūklavs ja keskkonnaminister Raimonds Vējonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles