Slovakkia tugevdab piiridel kontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrantide-vastane meeleavaldus üleeile Bratislavas.
Migrantide-vastane meeleavaldus üleeile Bratislavas. Foto: SCANPIX

Pärast Saksamaa otsust taastada ajutiselt piirikontroll Austriaga teatas ka Slovakkia kontrolli tugevdamisest piiril Austria ja Ungariga.

«Slovakkia alustas ajutiselt kontrolli piiridel Ungari ja Austriaga,» kinnitas Slovakkia siseministeeriumi esindaja, lisades, et riik saadab piirile veel ka 220 politseinikku.

Bratislava teatas vastavast kavast pärast Berliini eilset otsust vaatamata Schengeni lepingule, millega kaotati sellega liitunud riikide piiridel regulaarne passikontroll, kehtestada ajutiselt piirikontroll Austriaga vähendamaks riiki saabuvate migrantide hulka.

Slovakkia on migratsioonikriisis olnud pigem transiitriik, läbi mille püüavad migrandid pääseda Saksamaale. Euroopa Komisjoni uue varjupaigataotlejate ümberjagamise kava kohaselt peaks Slovakkia võtma vastu 1502 varjupaigataotlejat.

Slovakkia on koos Ungari ja Tšehhiga olnud üks nendest riikidest, mille võimud on korduvalt kinnitanud, et nad ei nõustu kohustusliku põgenikekvoodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles