EL pikendas Venemaa-vastaseid sanktsioone

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov on üks 149 isikust, kelle EL on kehtestanud Ukraina kriisi tõttu sanktsioonid.
Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov on üks 149 isikust, kelle EL on kehtestanud Ukraina kriisi tõttu sanktsioonid. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit pikendas taas poole aasta võrra sanktsioone, mis kehtestati ukrainlastele ja venelastele, keda süüdistatakse Ukraina idaosas võitlevate venemeelsete separatistide toetamises.

«Olukorrahinnang ei õigusta muudatusi sanktsioonirežiimis ega üksikisikuid ja ühendusi koondavates piirangute nimekirjades. Üks surnud inimene kõrvaldati nimekirjast,» teatas Euroopa Liidu Nõukogu täna oma kodulehel. Uued sanktsioonid kehtivad kuni tuleva aasta 15. märtsini.

EL on Ukraina konflikti raames kehtestanud sanktsioonid 149 üksikisikule ja 37 ühendusele. Nimistus on mitmeid Ida-Ukraina separatistide juhtfiguure ja Vene presidendi Vladimir Putini lähikondlasi.

EL on kehtestanud majandussanktsioone ka Vene kaitse-, rahandus- ja energiasektorile. Neid pikendati varasemalt tuleva aasta jaanuarini.

Inglisekeelse nimekirja isikutest ja ühendustest, kellele EL on seoses Ukraina kriisiga kehtestanud sanktsioonid, leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles