Poola ja Rootsi tihendavad sõjalist koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Hultqvist (vasakul) ja Tomasz Siemoniak.
Peter Hultqvist (vasakul) ja Tomasz Siemoniak. Foto: AFP/SCANPIX

Poola ja Rootsi edendavad sõjalist koostööd, teatasid kaitseministrid Tomasz Siemoniak ja Peter Hultqvist esmaspäeval pärast Varssavis toimunud kohtumist.

Ministrid kinnitasid, et Poola ja Rootsi seisukohad rahvusvaheliste julgeoleku küsimustes on väga lähedased ning riigid plaanivad strateegilise koostöö tihendamist.

«Leiame mõlemad, et olukord regioonis on viimase kahe aasta jooksul radikaalselt muutunud. Ukraina-vastane agressioon ja Krimmi annekteerimine kujutavad endast uusi ohte ka meie riikidele. Läänemeri on muutunud rahumerest ohtude mereks ning seetõttu on sõjalise koostöö tihendamine vajalik,» ütles Siemoniak.

Hultqvisti sõnul on Ukraina konflikt muutnud täielikult jõudude tasakaalu Euroopas, mistõttu Rootsi on otsustanud suurendada järgmise viie aasta jooksul oma kaitse-eelarvet 11 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles