Paavst: rändekriis on vaid jäämäe tipp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: AFP/SCANPIX

Paavst Franciscus hoiatas esmaspäeval, et Euroopa rändekriis on vaid jäämäe tipp, mille põhjuseks on «ebaõiglane üleilmne majandussüsteem», mis sunnib sadu tuhandeid põgenema sõdade eest ja otsima paremat elu.

Franciscus meenutas usutluses Portugali katoliiklikule raadiojaamale, et piibel nõuab võõraste avasüli vastuvõtmist, kuid tunnistas, et tänapäeva maailmas tuleb arvestada ka julgeolekut.

«On tõsi, et Sitsiiliast 400 kilomeetri kaugusel tegutseb julm terrorirühmitus ning on tõsi, et eksisteerib oht terroristide imbumiseks Euroopasse,» ütles paavst raadiojaamale Radio Renascenca.

Franciscus kordas üleskutset, et kõik maailma kogudused peaksid võtma vastu ühe pagulaspere ning teatas, et Vatikan võtab vastu kaks põgenike perekonda, kes võivad jääda «niikauaks kui issand tahab».

Paavst tunnustas Euroopa riike, kes on nõustunud pagulasi vastu võtma ning hoiatas piiblisõnadega neid, kes seda teha ei soovi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles