Obama: vabariiklaste immigrantidevastasus on ebaameerikalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama hinnangul on vabariiklaste presidendikandidaatide seas leviv migratsioonivastane meelsus ja vastavad avaldused ebaameerikalikud.

«Need kõik migratsioonivastased mõtteavaldused, mis hetkel poliitikas levivad, on vastuolus sellega, kes me oleme,» ütles Obama, lisades, et välja arvatud siis, kui sa oled indiaalane, siis tuli sinu perekond siia kuskilt mujalt.

Iowas peetud kohtumine kodanikega pidi käsitlema peamiselt haridusalaseid ettepanekuid, kuid küsimuste ja vastuste voorus esitati päringuid 2016. aasta presidendivalimiste kohta.

Eelvalimiste üheks peamistest teemadest on immigratsioon.

Obama mõistis esmaspäeval hukka vabariiklastest kandidaatide seas levinud migratsioonivastaseid sõnavõtte, kuid ei toonud eraldi välja ühtegi konkreetset kandidaati. 

«Meil on võimalik arutada sellise immigratsioonisüsteemi ehitamist, mis oleks õiglane, korrapärane ja seaduslik,» lausus Obama.

«Kuid kui kuulen inimesi rääkimas, nagu need lapsed oleksid millegi poolest erinevad minu lastest või Jumala silmis vähem väärt, mingil moel vähem väärt meie austust, tähelepanu ja hoolt. Arvan, et see on ebaameerikalik. Ma ei usu seda. Ma arvan, et see on väär.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles