Soul peab Põhja-Korea võimalikku raketikatsetust provokatsiooniks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (keskel) jälgimas aprillikuiseid sõjaväeõppusi.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (keskel) jälgimas aprillikuiseid sõjaväeõppusi. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea hoiatas täna Põhja-Koread, et satelliiti orbiidile viivat mis tahes raketikatsetust peetakse ballistilise raketi katsetuseks ja tõsiseks provokatsiooniks, mis rikub mitmeid ÜRO resolutsioone.

«Mis tahes ballistilise raketi katsetus Põhja-Korea poolt on tõsine provokatsioon,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Kim Min-Seok.

Pyongyang vihjas eile võimalikule satelliidistardile, mis vallandas spekulatsioonid võimaliku kaugmaaraketi väljatulistamise kohta oktoobris.

Põhja-Korea riikliku lennundus- ja kosmosevalitsuse juht ütles usutluses riiklikule uudisteagentuurile KCNA, et Pyongyang on jõudnud uue geostatsionaarse satelliidi väljatöötamise lõppetappi. «Maailm näeb kahtlemata tervet rida satelliite ... taeva poole tõusmas aegadel ja kohtades, mille on kindlaks määranud Põhja-Korea Töölispartei keskkomitee,» ütles juht.

Spekulatsioonide kohaselt võib Põhja-Korea plaanida satelliidistardi 10. oktoobrile, kui möödub 70 aastat Töölispartei asutamisest.

«Tegemist on sõjalise ohuga ja rikub selgelt ÜRO resolutsioone, mis keelustas kõik tegevused ballistiliste rakettide tehnoloogiaga,» lausus Kim.

Samas rõhutas Kim, et siiani pole märgatud ühtegi kindlat tegevust, mis viitaks katsetuse peatsele toimumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles