Rumeenia: Ungari taraplaan on vastuolus Euroopa Liidu vaimuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari ja Serbia vahele on tara juba kerkinud.
Ungari ja Serbia vahele on tara juba kerkinud. Foto: SCANPIX

Ungari plaan ehitada kahe Euroopa Liidu riigi vahele piiritara on vastuolus ühenduse vaimuga, märkis eile Rumeenia välisministeerium.

«Tara püstitamine kahe Euroopa Liidu liikme ja strateegilise partneri vahele ei ole õiglane samm,» märkis ministeerium avalduses.

Ungari välisminister teatas teisipäeval, et Ungari kavatseb lisaks piirile Serbiaga rajatavale tarale püstitada tara ka osale piirist Rumeeniaga, et peatada migrantide tulv riiki.

Budapesti taraehituskava kritiseeris Facebookis ka Rumeenia peaminister Victor Ponta, kelle sõnul ei lahenda okastraat, agressiivsed seadused, vangla ja jõhkrus probleeme.

Ponta lisas telekanali Antena 3 eetris, et teda kohutab mõte sellest, mida teha, kui Ungari väed hakkavad lapsi ja naisi tulistama või tapma.

Tema sõnul näitab taraehitusplaan, et Euroopa südames asuvas Ungaris on otsustajaid, kes ei ole paremad oma kolleegidest Süürias, Liibüas ja teistes riikides, kust inimesed põgenevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles