Saksamaa piirikontroll on Austria tõeliseks pudelikaelaks muutnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungarist saabunud migrandid eile õhtul Austrias Heiligenkreuz.
Ungarist saabunud migrandid eile õhtul Austrias Heiligenkreuz. Foto: SCANPIX

Austria vaevleb Saksamaa nädala algul kehtestatud passikontrolli käes, mis on riigist teinud tõelise pudelikaela. Lisaks taastas Viin ise täna piirikontrolli Ungari piiril, kuid võimude teatel lastakse migrante jätkuvalt sisse.

Keskööl jõustunud piirikontroll on Austria sõnul Euroopa Liidu reeglitega kooskõlas olev ajutine meede.

Austria pressiagentuuri teatel lahkub Austriast Saksamaale iga päev jätkuvalt 2000-3000 inimest, kuid riigi asekantsleri Reinhold Mitterlehner s teatel jääb neid siiski ka Austriasse maha.

Eile õhtul lahkus Austriast Salzburgist Saksamaale Münchenisse rong 700 migrandiga pardal. Ka viivad rongid põgenikke pealinnast Viinist Baieri linna Passausse ning edasi põhja, sõites seejuures nii Salzburgist kui ka Münchenist lihtsalt mööda.

«Migrandid saavad edasi liikuda,» lubas asekantsler Mitterlehner. «Lihtsalt mitte enam sellise tihedusega, nagu see eelnevalt toimus.»  

Austria siseministri Johanna Mikl-Leitneri hinnangul ei saadeta ühtegi sõja või tagakiusamise ees põgenevad inimest piirikontrollist hoolimata Austriasse tagasi. Milk-Leinter teatas Austria rahvusringhäälingule ORF, et süürlased ja teised sõjariikidest pärit inimesed saavad jätkuvalt Austrialt asüüli küsida või edasi Saksamaale liikuda.

Austria võimud teatasid eile õhtul, et Salzburgi raudteejaam võidakse sulgeda, sest linn on üle ujutatud Saksamaale edasi minna soovivate inimestega. Ametnike hinnangul on olukord linnas pingeline, ja migrandid saabuvad sinna lisaks rongile teistel viisidel.

Salzburgi ametnike teatel on kõige suurema probleemi tekitanud praegu suur hulk inimesi, keda tuuakse sinna eraautodes ja bussides.

Äsja Ungarist Austriasse jõudnud migrandid täna öösel. Fotod: Scanpix
Äsja Ungarist Austriasse jõudnud migrandid täna öösel. Fotod: Scanpix Foto: Christian Bruna/AP
Foto: Christian Bruna/AP
Foto: Christian Bruna/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles