Al-Assad: Euroopa on praeguses pagulaskriisis ise süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad
Süüria president Bashar al-Assad Foto: SCANPIX

Euroopa riigid on praeguses ebaseaduslike migrantide sissevoolu probleemis ise süüdi, kuna toetavad ekstremismi Süürias, väitis Süüria president Bashar al-Assad Vene meediale antud intervjuus.

«Euroopa kannab vastutust, kuna ta on toetanud ja andnud varjupaika terrorismile. Euroopa nimetab terroriste mõõdukateks ning lahterdab neid. Kõik nad on ekstremistid,» ütles Assad vastuseks küsimusele, kas Euroopa on ise süüdi praeguses olukorras seoses Süüria migrantidega.

Süüria presidendi sõnul püüab Euroopa näidata asja sellisena, et tema ainus süü on see, et ta ei ole eraldanud finantse või ei ole suutnud säilitada kontrolli oma migratsiooni üle, mis on viinud põgenike uppumiseni, püüdes ületada Vahemerd.

«Me kurvastame kõikide süütute ohvrite pärast, kuid kas mõne uppunu elu on väärtuslikum kui kellegi oma, kes on surma saanud Süürias? Miks on see väärtuslikum, kui selle süütu inimese elu, kellelt terroristid on pea maha võtnud? Kuidas me saame leinata surnud last meres ja mitte märgata tuhandete laste, vanurite, meeste ja naiste surma, kellest on saanud terroristide ohvrid Süürias?» ütles Assad.

«Selline eurooplaste kaksikmoraal ei ole enam aktsepteeritav ning kõik näevad seda. Ei ole loogilist seletust, et kurvastatakse ühtede ohvrite pärast ja eiratakse teisi. Neil ei ole põhimõttelist vahet,» lisas ta.

Presidendi sõnul on iga Süüriast põgenev inimene kaotas kodumaale, seda hoolimata tema vaadetest või võimetest.

«See aga loomulikult terroriste ei huvita,» ütles Assad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles