Saksamaa laiendab inimkaubanduse vastaseid operatsioone Vahemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa sõjalaevad Hessen ja Berlin Vahemerel.
Saksa sõjalaevad Hessen ja Berlin Vahemerel. Foto: SCANPIX

Saksamaa laiendab Euroopa Liidu missiooni koosseisus Vahemerel inimkaubitsejate vastu läbi viidavaid mereväeoperatsioone, otsustas kantsler Angela Merkeli valitsus täna.

«Valitsus otsustas täna Saksa relvajõudude osalemise ELi juhitava operatsiooni EUNAVFOR MED uues faasis,» ütles Merkeli pressiesindaja Georg Streiter.

Kui parlament otsuse heaks kiidab, ühineb rahvusvahelistes vetes sisserändajate päästmise ja inimsmugeldajate aluste konfiskeerimise operatsioonidega 950 relvastatud Saksa sõjaväelast.

ELi liikmesriigid kiitsid üleeile heaks plaani rakendada sõjalisi meetmeid Vahemere inimsmugeldajate vastu, muu hulgas on plaanis asuda konfiskeerima ja hävitama smugeldajate paate ja purustama nende võrgustikke Liibüas.

EL algatas operatsiooni NavFor Med esimese luureandmete kogumise faasi juulis. Nüüdsest on lubatud peatada ja vajadusel hävitada paate, mis toimetavad üle Vahemere Euroopasse tuhandeid migrante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles