Galerii: Ungari politsei lasi migrantide vastu käiku pisargaasi ja veekahurid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ungari politsei kasutas kolmapäeval pisargaasi sadade migrantide vastu, kes murdsid läbi okastraattarast piiril Serbiaga.

Politsei peatas rahvahulga, kes loopis korrakaitsjaid veepudelitega. Teateid vigastatutest ei ole.

Serbia piirilinnast Horgošest Ungarisse jõuda üritanud rahvahulk on jätkuvalt värava juures, mille taga seisavad ahelikus politseinikud. Migrantidele on suunatud veekahur.

«Rahvahulk Serbia poolel muutus agressiivseks, loopis kive, pudeleid ja roikaid Ungari poolel seisnud politsei suunas ja ületas piiritõkke,» teatas Ungari politsei avalduses.

Politsei kutsus «agressiivse rahvahulga» taltsutamiseks kohale lisajõud ning tõke asendati politseiahelikuga, teatasid korrakaitsjad.

«Politsei kaitseb Ungari ja Euroopa Liidu piiri, austades seadust ja proportsionaalsuse põhimõtet,» seisis avalduses.

Serbia pool piiri viibiva AFP ajakirjaniku teatel sattus Ungari politseiga vastasseisu 300-500 migranti.

Ungari on ehitanud piirile Serbiaga 175-kilomeetrise tara, ent see ei ole peatanud põgenikevoolu riiki. Budapest on lubanud tara ehitada ka lõigule piiril Rumeeniaga.

Esmaspäeval sisenes Ungarisse rekordilised 9380 migranti. Teisipäeval jõustusid Ungaris karmimad immigratsioonivastased meetmed.

Alates aasta algusest on Ungarisse sisenenud üle 201 000 migrandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles